Балада про серце і троянди на граніті


До 100 річчя від дня народження Василя Порика був проведений захід в бібліотеці. Спочатку розповіла про життя нашого земляка Василя Порика, який народився в селі Соломірка Хмельницького району Вінницької області. Наразі це село носить ім'я Василя Порика. За свій короткий життєвий шлях, а це всього 24 роки, було дуже багато випробувань, дуже часто зустрічався зі смертю. Мужній син українського народу, який героїчно боровся в лавах французького руху Опору, виявляючи небачену мужність і героїзм. 

Ім'я, яке лише через двадцять років після загибелі героя стало відоме всьому світові. Він став національним героєм Франції -"Базиль", як його любовно називали підпільники. Двадцять першого липня 1964 року йому було присвоєно звання Героя Радянського Союзу. Шануймо і пишаймося нашими героями. Вони віддали своє життя, щоб ми звами йшли сьогодні в майбутнє. Спільно з клубом був продемонстрований і фільм "В'язні Бомона" про Василя Порика. Фільм залишив після себе сильне враження.

Коментарі

  1. Коли перукарні зачинені і недоступні :) саме час послухати цікаве оповідання "Безкоштовна перукарня" Дмитра Бондаренка у виконанні автора. Твір було опубліковано у спеціальному детективному випуску журналу "Однокласник", а також у газетах "Двое" та "Літературне Придніпров'я".

    https://youtu.be/PoTqONiuKNQ

    ВідповістиВидалити

Дописати коментар