Зустріч в бібліотеці з творчістю Наталії Забіли

                   ТВОРЧІСТЬ НАТАЛІ ЗАБІЛИ – ЦЕ МАТЕРИНСЬКА ПІСНЯ,

                    ЦІКАВА, БАРВИСТА, РОЗУМНА, КОПІТКА, ДБАЙЛИВА.


                                                                       Наталя Львівна Забіла — перший лауреат літературної премії ім. Лесі Українки, по праву вважається зачинателькою сучасної української дитячої літератури. Чимало поколінь із захватом читали й читають яскраві вірші та захоплюючі казки й оповідання, з любов’ю, незмінною цікавістю сприймають її творчість

Наталя Львівна Забіла народилася 5 березня 1903 р. в місті Санкт-Петербурзі (тоді — Петербург) у дворянській родині. «Мій батько — розповідає письменниця, — був сином академіка-скульптора П.П.Забіли та троюрідним племінником українського поета, друга Т.Шевченка Віктора Забіли. Батькова рідна тітка була дружиною російського художника М.М.Ге. Мама не вміла співати, а, укладаючи дітей спати, читала нам вірші, яких вона знала напам’ять безліч. Не дивно, що майже всі ми змалку любили писати вірші та казки. Це було для нас найулюбленішою розвагою». У цій родині любили й цінували художнє слово, музику, малювання, змалку привчали всіх дітей — а їх було семеро — до творчості. Для Наталі це стало справою всього життя.

В Україну родина переїхала вже після революції й осіла у Люботині, неподалік Харкова. Саме там Наталя розпочала свій трудовий шлях. Написання книг для дітей стало її покликанням і принесло Наталі Львівні заслужений успіх і любов мільйонів юних читачів. Близько 200 книжок для дітей видала Наталя Забіла за час своєї літературної діяльності.

У своїх творах письменниця створює для дітей чарівний світ, потрапляючи в який юний читач починає думати, визначати власне ставлення до явищ і подій, обирати своє місце в житті, проявляти свої симпатії і антипатії.

Книги Наталі Забіли можна назвати захоплюючими "підручниками життя", котрі так цікаво, дохідливо і високо художньо розповідають про довколишній світ, рідну природу, про людське життя, вони завжди сучасні. На книгах цієї чудової дитячої письменниці виросло не одне покоління дітей.



.

Улюблені герої творів великої дитячої письменниці зустрічають маленьких поціновувачів.










Спільно з вихователькою ЗК ДНЗ № 58 Ольгою Василівною знайомили діток з біографією та прекрасними творами Наталії Львівни Забіли. Вивчили віршик на букву А з її "Веселої абетки". Дітки слухали і запам'ятовували ці незабутні прекрасні твори геніальної дитячої письменниці. На цих шедеврах вчилися ще ми і наші діти.

Коментарі