День дитячих винаходів

  





    Щорічно 17 січня весь світ відзначає ДЕНЬ ДИТЯЧИХ ВИНАХОДІВ або, як його ще називають ДЕНЬ ДІТЕЙ-ВИНАХІДНИКІВ (KidInventors' Day). Безліч дітей по всьому світу щодня і щогодини мають можливість, іноді навіть самі того не розуміючи, винайти для людства просто необхідні в подальшому речі. Прагнення винаходити – це природний стан усіх дітей. Діти – великі творці та вигадники. Діти здатні бачити та сприймати навколишній світ інакше, не так, як ми – дорослі, бо їхні погляди не зашорені рамками ніяких умовностей. Саме тому вони здатні часом вразити нас своїми творіннями й винаходами! Не дивно, що діти-винахідники були завжди. Тому що саме діти є найбільшими вигадниками, які можуть перевернути світ з ніг на голову.


   Спільно з клубом провели  захід "Свято юних винахідників" . У програмі були цікаві досліди, експкрименти. Веселі конкурси та ігри.  













   Проводили різні досліди та експерименти : робили сніг з крохмалю та олії, з водою, коли накривали аркушем паперу і вода не протікала, переломлення світла через дзеркало, що занурене в воду. Крохмаль має цікаві властивості - експерементували. Щоб, ти хотів зменшити, а що збільшити в своєму житті. Були задані такі питання і дітки кожен по своєму відповідав. Що ти придумав і вніс би в своє життя, щось незвичайне. Було цікаво і пізнавально, навчально і весело. 

    Можна перераховувати дитячі винаходи нескінченно, згадуючи і рукавички без пальців, і паперовий пакет з квадратним дном і калькулятор — все це принесли в наше життя геніальні уми юних винахідників.

   У День дитячих винаходів проходять численні демонстрації нових винаходів, конкурси, нагородження. Завжди лунає веселий сміх, жарти, музика, тому що винаходити — це природний стан усіх дітей.

Коментарі